Vi söker en utvecklingsingenjör

Linnea AnderssonUncategorized

Vi har levererat skräddarsydda dämpningslösningar till världsledande företag inom tågindustrin, infrastruktur- och energisektorn i över 50 år. Vi ökar prestanda, säkerhet och komfort för applikationsområden som påverkar miljontals människors vardag runt om i världen. Överallt där det finns rörelse finns det ett behov av att absorbera rörelseenergi eller vibrationer. Något som våra dämpare och buffertar är skapade för att göra dag efter dag, år efter år – i de tuffaste miljöer.Nu söker vi dig som är utvecklingsingenjör med fokus på dynamik och som vill bidra med din expertis och kreativitet inom våra olika projekt.Vår mission är att leverera en optimal lösning på våra kunders behov av vibrations- och energiupptagning. Vi gör det genom att erbjuda en bred produktflora av hydrauliska dämpare och stötdämpare och en nyckel i vår framgång är att vår produktutveckling och produktion görs in-house i Sverige och i nära samverkan med våra ledande kunder på en internationell marknad.Vi är 65 anställda och levererar produkter för cirka 120 miljoner kronor årligen till våra kunder som är spridda över världen. Omkring 95 procent går på export till framförallt Europa, Kanada, Asien och USA.Vår produktion och utveckling ligger i Flen, som är lätt att nå via tåg. Företaget ingår i Dellner-koncernen som är världsledande på koppel till tågindustrin.Sedan sommaren 2019, ägs 100% av Dellner-koncernen av investmentbolaget EQT. EQT:s mål är att företagen i portfolion ska inta en marknadsledande position genom professionalism och satsning på utveckling.
Läs mer på www.dellnerdampers.se

Arbetsuppgifter
Dellner Dampers snabba tillväxt gör att vi för närvarande utökar vårt team med ytterligare en utvecklingsingenjör. De utmanande projekten som du kommer utveckla och driva är företagets egna produkter samt olika kundprojekt. Du kommer vara projektdeltagare i flera projekt samtidigt. Du är med ifrån starten i projekten och i samarbete med konstruktörer följer du med hela vägen till validering och provning av produkten. Det är stora krafter så stor del av provning sker i Italien, det kan innebära en resa per kvartal med någon övernattning.
Ca 80% av våra tekniska projekt är emot tågindustrin och 20% mot andra industriprojekt, framförallt är det mekaniska och hydrauliska komponenter.
Dessa delar kommer finnas med i din vardag:
 • Konstruera idékoncept i Solid Works
 • Arbeta med FEM beräkningar baserat på LS-dyna simuleringar
 • Vara med och driva utvecklingsprojekt
 • Omvandla kravspecifikation till utvecklingsaktiviteter
 • Dokumentera krav- & produktspecifikation
 • Validera nya produkter och matematiska modeller med praktiska prov
Du kommer att rapportera till och arbeta nära med utvecklingschefen. Placeringsort är på huvudkontoret i Flen. Samarbete med moderbolaget Dellner Couplers utanför Falun förekommer.

Vem är du?
Hos oss trivs personer som vill vara delaktiga och se helheten i ett bolag. Du uppskattar att kunna påverka din roll och få saker att hända. Vi söker dig som vill utveckla riktigt häftiga saker som alltid är i rörelse, meriterande är förståelse för hydraulik och produktion.Vi tror att du har flera av nedanstående erfarenheter/egenskaper:
 • Civilingenjör eller liknande teknisk utbildning med inriktning mot dynamik, maskin eller farkostteknik. Alternativt flera års erfarenhet av en liknande roll
 • Teamorienterad med goda personliga färdigheter och samarbete med kollegor och andra avdelningar
 • Välorganiserad och strukturerad, med en öppen attityd
 • Hög nivå i skrift och i tal både på svenska och engelska, tyska är meriterande
 • Resor enligt projektkraven, ca 5-10 st hotellnätter/år
 • Beräkningsprogram LS-Dyna (Meriterande)
Dellner Dampers erbjuder en spännande och utvecklande miljö på en global marknad. Vi uppmuntrar mångfald bland sökande för att se till att vi har rätt blandning av färdigheter och erfarenheter ombord för att möta våra kunders behov.
Så här ansöker du
Ansök till Magnus Lizell: