SQA/Leverantörsutvecklare till Dellner Dampers

Linnea AnderssonNews

Dellner Dampers har levererat kundanpassade hydrauliska dämpare till världsledande företag med huvudfokus på tågindustrin, men även till världsledande bro-företag, företag inom materialhantering etc. under de senaste 50 åren. Vår mission är att leverera en optimal lösning till våra kunder på deras vibrations och energiabsorberande behov. Vi gör det genom att erbjuda en bred produktflora av hydrauliska dämpare samt buffertar och en nyckel i vår framgång är att vår produktutveckling och produktion görs in-house i Sverige och i nära samverkan med våra ledande kunder på en internationell marknad. Vi är 65 anställda och levererar produkter för cirka 120 miljoner kronor årligen till våra kunder som är spridda över världen. Omkring 95 procent går på export till framförallt Europa, Kanada, Asien och USA.

Rekrytering utförs i samarbete med Jefferson Wells.

Arbetsuppgifter

I denna spännande tjänst som SQA/Leverantörsutvecklare så finns möjligheten för dig med intresse och fina kunskaper inom kvalitetsarbete. Din tekniska kompetens, gärna inom skärande bearbetning eller annan metallförädling kommer väl till pass ute hos leverantörerna. Vi förbereder oss för en fortsatt stabil tillväxt med att utveckla vårt kvalitetsarbete för att höja precisionen i vårt inkommande material. Den nuvarande kvalitetsorganisationen består av sex personer i Flen, du kommer även kunna ha visst samarbete med andra SQA på moderbolaget Dellner Couplers i Vika utanför Falun.

Som SQA/Leverantörsutvecklare på Dellner Dampers kommer du huvudsakligen att vara en länk mellan leverantörerna och vår egen konstruktion. Du ansvarar för att uppnå ett så smidigt och säkert sätt som möjligt att utveckla bra leverantörer till att bli fantastiska leverantörer. Du kommer utveckla och förbättra våra befintliga leverantörer, samt säkerställa nya tillsammans med strategiskt inköp.

Delar av din vardag:

 • Följa upp leverantörers prestanda avseende kvalitet samt föreslå leverantörsutvecklingsprogram där behov identifierats
 • Besöka leverantörer och identifiera kvalitetsförbättringar
 • Identifiera kritiska artiklar och leverantörer genom riskbedömning
 • Säkerställa materialflöde i samråd med inköpsfunktioner med speciell betoning på rätt kvalitet
 • Minska totalkostnaden genom att effektivisera processer och minska risker.
 • Följa upp och eskalera reklamationsärenden mot leverantörer
 • Sammanhållande för godkännande av avvikelser mot leverantörer
 • Driva hantering av leverantörsbedömningar och leverantörsutvärderingar.
 • I samarbete med konstruktionsavdelningen identifiera risker och otydligheter i tekniska underlag

Ca 80% av våra tekniska projekt är emot tågindustrin och 20% mot andra industriprojekt, framförallt arbetar vi med mekaniska och hydrauliska komponenter.

Du rapporterar till Kvalitetschefen, placeringsort är Flen i Södermanland, hybrida lösningar är möjligt.
Resor till leverantörerna är en stor del av rollen och de finns många leverantörer lokalt i Södermanland samt flera i Småland. Utomlands finns de framförallt i de östra delarna av Europa och Kina/ Taiwan.

Vem är du?

Du trivs med att jobba tillsammans med våra leverantörer och bygga effektiva relationer på ett smidigt sätt, som leder till bra resultat för bägge parter. I rollen har du många kontaktytor mot leverantörer, men även internt på företaget och mot moderbolaget, varför det är viktigt att du är duktig på att skapa givande relationer och ett bra samarbetsklimat.
Du trivs i en teknisk miljö där du får ha en central roll med dina kvalitetskunskaper. Det är väldigt viktigt att kunna kommunicera på ett professionellt sätt, både på svenska och på engelska, ytterligare språkkunskaper som tyska är positivt. Du kommer att arbeta i en internationell miljö, både när du reser, och när du samarbetar med gruppkollegor världen över.

Vi söker dig som:

 • arbetat flera år i ett tekniskt kvalitetstroll i ett tillverkande företag, troligtvis som SQA, SQE, leverantörsutvecklare, delprojektledare eller liknande
 • har stort tekniskt intresse och förståelse för produktion och konstruktion
 • har en teknisk utbildning som gymnasieingenjör eller högre
 • har ett eget driv att föreslå proaktiva aktiviteter
 • är öppen för resa och träffa våra leverantörer i Sverige och Europa/ Kina.

Du kommer ha dynamiska arbetsdagar som innehåller allt från planering inför leverantörsmöten för att skapa ett bra “commitment” så de förstår Dellners krav, strukturera upp både små och stora uppdrag, driva på i processerna samt effektivisera och utvärdera befintliga leverantörer.

Placeringsort

Vår produktion och utveckling ligger i Flen och inom en radie av 10 mil finner du Stockholm, Södertälje, Västerås, Katrineholm, Eskilstuna och med någon mil till även Örebro. Företaget ingår i Dellner-koncernen som bland annat är världsledande på koppel till tågindustrin.

Sedan sommaren 2019, ägs 100% av Dellner-koncernen av investmentbolaget EQT. EQT:s mål med sin portfolio av företag, är att skapa en stadig tillväxt och genom professionalism, satsning på utveckling och inom gruppens starka industriella nätverk och expertis inta en marknadsledande position. Läs mer här

Sök tjänsten idag!
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Thomas Andersson på 016-155733. Ansök här
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, vi ser fram emot att höra från dig!