Redovisningsansvarig till Dellner Dampers i Flen

Linnea AnderssonNews

Vi söker en serviceinriktad och verksamhetsintresserad redovisningsansvarig till vårt huvudkontor i Flen. Du har ditt tydliga ansvar i redovisningen och i team med ekonomichefen finns stora möjligheter att växa i rollen. Vi söker någon som inte bara vill säkerställa siffror utan även förstå dem. Har du dessutom varit i tillverkande bolag och tilltalas av att förbättra rutiner i systemen så kan det vara dig vi söker.

Om Dellner Dampers
Dellner Dampers i Flen är ett dotterbolag i Dellnerkoncernen med huvudkontor i Dalarna. Våra kunder finns i huvudsak i tågindustrin. Både på kund- och leverantörssidan är gränssnitten internationella och såväl verkstaden som kontoret präglas av respektfull Dampers-anda.
Din arbetsplats ligger 10 minuters promenad från Flens centralstation och tillåter flexibilitet vad gäller distansarbete.
Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Kort sagt är ditt ansvar den löpande redovisningen och bokslut. Du samarbetar, förutom med ekonomichefen, även med avdelningen för order och inköp som hanterar de största delarna av kund- och leverantörsreskontraprocessen. Som redovisningsansvarig på ett medelstort bolag får du naturligtvis frågor från medarbetare om mycket annat än redovisning. Vi ser fram emot att träffa dig som är serviceminded nog för att se tjusningen i att det ingår.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi har bara tre förväntningar:

  • Du har erfarenhet av hela redovisningsprocessen
  • Din Excelkompetens är på nivån att du kan lägga upp egna pivottabeller
  • Du räds inte att prata engelska.

Därutöver finns det en massa good-to-have-saker som är meriterande. T ex att du:

  • varit i tillverkande bolag, kanske t o m i internationell miljö
  • hanterat löner (löneprocessen är utlagd men du är gränssnittet mot byrån)
  • känner till ERP-systemet Monitor eller har arbetat i något annat modernt flermodulssystem
  • har erfarenhet av ERP-förändringar
  • förstår internredovisning d v s orderkedjan och påläggsberäkningar
  • är analytisk och affärsintresserad
  • utöver engelskan även kan tolka en och annan faktura på tyska

Personliga egenskaper
Redovisningen är basen. För att briljera i rollen tror vi dock att du är mer åt det kommunikativa, pedagogiska och serviceinriktade hållet. Vi söker ingen superanalytiker men gissar att du omedvetet gör de enkla analyserna eftersom du ändå reagerar över siffrorna.Vad erbjuder företaget dig?
Du kommer till ett personligt företag där alla känner alla och goda värderingar råder, vilket även kännetecknar ert rapportmottagande koncernmoderbolag i Vika i Dalarna. Det här är en redovisningsroll att växa i. Du kan förlägga en del av din arbetstid på distans om du vill.
Dellner verkar inom tågindustrin d.v.s en bransch för hållbar trafik och transport. Koncernen har också mycket tydliga och ambitiösa hållbarhetsmål och -mätetal. Läs mer här

Placeringsort
Flen. Arbetsplatsen ligger ca 10 minuters promenad från tågstationen.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:
Saga Bergman 073- 594 46 34
Håkan Holmberg 073-394 55 52
Ansök här
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.